esmaspäev, 7. jaanuar 2019

2018.a. ökoralli kokkuvõte

Ja saigi selleks korraks jälle otsa. Loodetavasti said kõik osalejad meeldivaid linnuelamusi, õppisid paremini tundma oma pesa ümbrust ning pesalähedasi linde ja ei teinud endale füüsiliselt liiga. Kokku suutsime aasta jooksul fikseerida 251 linnuliiki, selle nimel läbisime vähemalt 4786 km jalgsi ning 17074 km ratastel, lisaks 97 km suuskadel ning 6 km kanuuga. Osales kokku 40 vaatlejat, neist kaks kahest pesast. 2014.a. ökorallil nähti-kuuldi 261 liiki linde. Äss-liikide (ehk siis liikide, keda nägi-kuulis ainult üks vaatleja) osas detsembriga muudatusi ei toimunud, neid jäi aasta lõpuks ikka 12.

2018.A. ÄSSLIIGID

Urmas - 3 (punajalg-pistrik, mustlauk-õgija, koldjalg-hõbekajakas)
Jüri - 2 (puna-harksaba, karvasjalg-kakk)
Hannes P - 2 (vaenukägu, veisehaigur)
Tiiu - 1 (metsis)
Janne - 1 (krüüsel)
Indrek - 1 (väike-laukhani)
Eedi - 1 (madukotkas)
Alpo - 1 (kaelusrästas)


TUBLIM DETSEMBRIS

jalgsi - Urmas 73,5 km
rattaga - Urmas 106 km
vaatlustunde - Urmas 24 tundi

Ka aasta lõikes nägi kõigis kategooriates kõige rohkem vaeva Urmas. Täpsemalt loe eespool tema postitusest.

2018.A. ÖKORALLI ESIKOLMIK

1. Alpo - 210
2. Urmas - 207
3. Indrek - 206

Palju õnne võitjatele. Ülejäänute lõppskoorid on nähtavad kõrvalolevas tulbas.

2019.a. organiseeritud ökorallit ei toimu. Nagu Urmas eespool kirjutas, tahavad lisaks vaatlejatele puhata ka rattad. Aga kindlasti ei ole kellelgi keelatud oma arvestust pidada ka sel aastal. Kasutada võib ka siin blogis olevat tabelit "Eesti lindude nimekiri." Seal ei ole küll sees veisehaigrut, aga selle võib igaüks ise lisada. Tabeli lõpus on paar tühja rida - loodetavasti leitakse Eestis veel mõned huvitavad liigid.  Üle 200-liigilised skoorid organiseerin omalpoolt klubi Estbirding rekordite tabelisse. Kes tunneb, et tema skoor on samuti seda väärt, võib soovist kirjutada Estbirdingu üldmeilile. Ja kes tahab oma muljeid ökoaastast teistegagi jagada, siis siin blogis veel veidi ruumi on. Võib ise postituse teha või siis teksti mulle saata, tõstan paika.

Aga 2019.a. korraldab klubi Estbirding siis järjekordse võistluse, milleks seekord on Rõngaleidja 2019 - täpsemat infot leiab Estbirdingu kodulehelt.

Tänan kõiki osalejaid ja Hanneseid IT-toe eest ning meeldivaid linnuelamusi kõigile!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar